Tokaji Édes
Komplexitásban, teltségben és ízvilágban a Tokaji borok nemessége és utánozhatatlan szépsége az édes borokban rejlik. Öröm őket fogyasztani!
Késői szüretelésű 2012
Nagyon szép, a fűszeressége játszik az édes és a száraz között. Elsőre édes, de a vége majdnem száraz. Hazasítás: hárs- furmint- zéta-muskotály. Érlelt sonka, érlelt sajt, sült libamáj, liba, kacsa, sós ételek illenek hozzá. Rész fürt szüretelés, teltebb, direkt préselés.
Forgalomban: 2012 Tokaji Késői szüretelésű
Kifutott tételek: 2011, 2009, 2008, 2007, 2006, 2003, 2002
Szamorodni édes 2012
Szüret: részfürt, bogyózva, aszúszemekkel áztatva. Préselve: másnap. Erjedés, érlelés hordóban. Kényeztető, gazdag ízvilág (mangós). Szép egyensúly, jó savszerkezet, könnyen fogyasztható aperitifként, friss körtés, kéksajtos toasttal, vagy konfitált májjal.
Forgalomban: 2012 Tokaji Édes szamorodni
Várható: 2015
Kifutott tételek: 2008, 2007, 2005, 2003
Aszú 2013
Vaníliakrém, sárgabarack, felezett őszibarackbefőtt, trópusi gyümölcskoktél mellé ajánljuk. Sűrű, krémes, de lendületes, jó sav-cukor egyensúllyal. Ízben édes citrusok, fűszerek, hosszan tartó, friss ízű. Utolsó bor egy este során, pirított mandulával, vagy mangókrém desszerttel.
Forgalomban: 2013 Tokaji Aszú 6 puttonyos
Várható: 2016
Kifutott tételek: 2010, 2007, 2004, 2003, 2002