2010: Tokaji Hegyközség Év Bortermelője
2014: Gault és Millau - Hungary Év Borászata
2014: Berecz Stéphanie az év Boraszok Borásza
2016: Pannon Bormíves Céh tagjai közé választotta Berecz Stéphanie-t
2019: Travel and Hospitality Award (UK)
2011-ben a Kikelet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007 borunk Champion díjas lett a színvonalas Pannon Bormustra országos borversenyen
Külföldön:
Wine and Spirits: "Focus:Tokaji" - 2018 Lónyai Hárslevelű
Jancis Robinson: https://www.jancisrobinson.com/articles/promising-eastern-europeans 2018 Birtok Hárslevelű
Decanter Magazin: https://www.decanter.com/premium/experts-choice-furmint-418928/
"Furmint: A versatile variety to watch" - by Caroline Gilby - 2018 Birtok Furmint
Wine and Spirit magazin: „2018 Year’s Best Hungarian wines” a 2016 Tokaj Hárslevelű Lónyai dűlő
Decanter magazin: „The most exciting wines of 2018” a 2015 Tokaji Hárslevelű Kassai dűlő
https://www.decanter.com/premium/top-wines-2018-most-exciting-405717/
2018 Oz Clarke
http://www.the-buyer.net/tasting/wine/oz-clarkes-top-10-hungarian-wines/
Magyarországon:
2011-ben: a Kikelet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007 borunk Champion díjas lett a színvonalas Pannon Bormustra országos borversenyen melyen nemzetközi MW borbírálók vettek részt.
2017-ben: a Kikelet Tokaji Hárslevelű Kassai 2015 borunk Borkiválóság lett, és a Kikelet Tokaji Édes Szamorodni 2012 borunkat a Külügyminisztérium beválogatta a Grand superior borválogatásába.
„[…] szervesen építkező birtok szépen szerkesztett, egyéni stílusú édes és száraz borokkal büszkélkedhet. Izgalmas, játékos borok jellemzik a kínálatukat. […] nemcsak illatban gazdagok a borok, szerkezetük szempontjából is egyéni karakterrel rendelkeznek. Minden tételük fahordóban erjed és érik. […] Az egyik legfontosabb és legigényesebb kis családi borászat Tokaj-Hegyalján.”
Alkonyi László
Tokaj iránytű 2009
Tegnap átadták a Pannon Bormustra 2011 díjakat a Budai Gourmet fesztivál keretein belül. Az idei év legjobbja a Tokaj Kikelet Pince Tokaji 6 puttonyos Aszú 2007 bora lett. A Pannon Bormustrának június 2-án, a Budai Gourmet fesztiválon hirdették ki a végeredményét. 112 pincészet 270 nevezett borából 15 vörös, 15 fehér, 13 édes csúcsbor készítője vette át az elismerést jelző oklevelet...
„A Stéphanie által készített borok soha nem túlzóak, viszont mindig elegánsak és komplexek. Kézműves borászatuk bárhol a világon megállná a helyét. Édes boraik a borvidék legszűkebb élmezőnyéhez tartoznak. Boraikon nagyon nehéz hibát találni, édes szamorodnijuk a kihagyhatatlan kategóriába tartozik.”
Emberek és dűlők című könyv 2014
I’ve been to a couple of interesting tastings this week or so. The first of which was a flight of wines from the Tokaj Kikelet pince run by Stéphanie and Zsolt Berecz in Tarcal since 2002...The winemaker, Stéphanie, a graduate from Bordeaux University, came to work in Tokaj for three months in 1994, met her husband Zsolt and stayed put. They later bought a vineyard in Tarcal and tried...
„Az általuk kijárt ösvény még ma is gyönyörű löszös termőhelyekre kalauzol minket boraik által. Csinos, kristálytiszta, bájosan elegáns mindig. Nem követnek korábbi etalonokat, önmaguk definíciói: furmintban is aromagazdag, hárslevelűben pedig lebilincselő borok.”
Tokaj Kalauz 2016
Découvert par le Gitan alias JP Héaumé, j'étais curieux d'ouvrir cette "vendange tardive" : Robe or jaune, vive, dotée des reflets verts de la jeunesse. Nez très séduisant, porté par le miel, les agrumes (citron), ananas, mangue, une jolie corbeille de fruits exotiques.En bouche, le sucre est bien présent (65 g/L), l'acidité aussi, impression légèrement dissociée, mais tout se met en place après quelques heures d'ouverture (flacon conservé au frais), livrant une sensation de fraîcheur sucrée. Belle finale, construite sur une fine amertume...
Stéphanie Berecz is one of my wine heroes. For many years out of the limelight in Tokaj, she and her husband Zsolt slowly but steadily developed their own estate and, more importantly, style. Today they are emerging as one of the most fascinating independent voices in Hungarian wine. An important reward is on its way today for this boutique family estate of just a few hectares.This French winemaker came to Tokaj in the 1990s and produced some lovely wines for the large AXA-owned Disznókő winery...
There is no doubt Stephanie takes the variety, Hárslevelű serious, perhaps puts it even over Furmint. Trained winemaker from the Loire and Bordeaux, who came for a three months of practice to Tokaj, but fell in love with the region and her future husband, Zsolt. She did shape Hegyalja quite a bit, being a winemaker at Disznókő and consultant for several smaller and bigger wineries, while now running her own estate, Kikelet in Tarcal...
Le vignoble de Tokaj, tout au sud de la Hongrie, s'étend sur 5000 ha de sols volcaniques ou argileux. Le Furmint (majoritaire), avec une bonne acidité, et le Hárslevelü, délicatement parfumé, sont pratiquement les seuls cépages plantés, pour une production quasi exclusive de vins liquoreux ou doux. Le climat est continental: hivers rigoureux, juin et juillet chauds et humides avec des risques sanitaires réels pour la vigne...
Domaines Kikelet et Samuel Tinon 2006
My visit at Stephanie & Zsolt Berecz's Kikelet ( in Tarcal near Tokaji , in the Tokaji wine region) was another unexpected gift from the Borfalu wine fair in Budapest : In this kind of event, you get the chance to meet people who direct you to other people, who in turn direct you to other people...